معاون استاندار و فرماندار بروجرد گفت: ۳۰۰ مگاوات در طرح توسعه پنلهای خورشیدی سهم استان تعیین شده که ۵۷ مگاوات آن باید در بروجرد تولید و تامین شود.
قدرت اله ولدی روز چهارشنبه در جلسه ویژه نصب پنلهای خورشیدی در فرماندار بروجرد اظهار کرد: بروجر با ۵۷ مگاواتی سهمیه متعهد به تامین بخش مهمی از برق مورد نیاز خود و کمک به رفع مشکل ناترازی انرژی و کاهش فشار بر شبکه برق شده است.
وی با تاکید بر اهمیت جدی ناترازی انرژی افزود: همه دستگاهها، ادارات دارای بودجه ملی یا استانی، وظیفه دارند برای تامین برق مورد نیاز خود نسبت به نصب پنلهای خورشیدی اقدام کنند تا مشکلات برق شهرستان رفع شود.
فرماندار بروجرد با اشاره به دستور رییسجمهور در زمینه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر بیان کرد: نواحی یک و ۲ برق بروجرد موظف به اجرای آن هستند و باید این میزان تا چهار سال آینده تامین شود، بهطوریکه هر سال نزدیک به ۱۵ مگاوات برق از طریق طرحهای خورشیدی در شهرستان تولید خواهد شد.
ولدی با اشاره به مکاتبات انجام شده در این زمینه اضافه کرد: شرکت آلیاژکاران با ظرفیت هفت مگاوات در حال اجرای پروژه است و چند شرکت دیگر نیز برای مجموع هشت مگاوات دیگر اعلام آمادگی کردهاند.
به گفته وی تمام شرکتها موظفند هر ۲ هفته یکبار گزارش پیشرفت پروژه خود را در قالب طرح توجیح اقتصادی ارائه دهند تا برنامهریزیها به صورت مشخص و عملیاتی پیش برود و همچنین نحوه فعالیت دستگاههایی که زیرمجموعه نهادهای حمایتی قرار دارند باید طبق چارچوب معین مشخص و اجرایی شود.
معاون استاندار تصریح کرد: ادارات، کارخانجات و واحدهای تولیدی نیز ملزم به پیگیری و اجرای دستور نصب پنل خورشیدی هستند و بانکها همچون سایر دستگاهها باید نسبت به نصب پنل خورشیدی برای ساختمانهای خود اقدام کنند.
ولدی تاکید کرد: بانکهایی که برای پرداخت تسهیلات دعوت میشوند نیز باید همکاری لازم را برای پیشبرد این طرح و رفع مشکلات داشته باشند.
ولدی با بیان اینکه هیچگونه کوتاهی در انجام این مسوولیتها پذیرفته نیست، افزود: هر کدام از مسائل مربوط به ناترازی برق و اجرای دستور رییسجمهور درباره پنلهای خورشیدی، باید به صورت جداگانه پیگیری و عملیاتی شود و هر شهر وظیفه دارد سهم خود را در این زمینه به انجام برساند.
وی گفت: هدف ما این است که با اجرای این برنامهها، در تابستان با مشکل کمبود برق مواجه نشویم و اولویت نخست تامین برق خانگی خواهد بود.
فرماندار بروجرد بیان کرد: همچنین لازم است واحدهای تولیدی و صنعتی برای حل مشکلات انرژی مربوط به برق، گاز و پنل خورشیدی نهایت همکاری را داشته باشند و تمام تلاش خود را برای تامین برق مورد نیاز انجام دهند.
تمام دستگاههای دولتی مکلف به تامین بخشی از انرژی از طریق پنلهای خورشیدی هستند
معاون عمرانی فرمانداری بروجرد گفت: بر اساس ابلاغیه جدید و دستور رییسجمهور، تمام دستگاههای دولتی که از اعتبارات عمومی بهرهمند هستند، باید بخشی از انرژی موردنیاز خود را از طریق پنلهای خورشیدی تامین کنند و بر این اساس سهم بروجرد در این طرح ملی ۵۷ مگاوات بوده و تمامی دستگاهها بر اساس برنامه زمانبندی شده موظف به اجرای این دستور شدهاند.
رضا غلامپور در خصوص جزئیات این ابلاغیه گفت: طبق دستور رییسجمهور، تمام دستگاههایی که از اعتبارات دولتی استفاده میکنند مکلف به تامین بخشی از انرژی از طریق پنلهای خورشیدی هستند، این طرح با هدف توسعه منابع انرژی و مقابله با ناترازی انرژی تعریف شده و دستگاهها و ادارات باید براساس جدول زمانبندی شده حرکت کنند.
وی افزود: در بخش های مختلف و از جمله کشاورزی نیز سهمی بین هشت تا ۱۰ مگاوات برای بروجرد در نظر گرفته شده و حتی بانکها نیز مکلف به همکاری و مشارکت در این پروژه هستند.
معاون عمرانی فرمانداری بروجرد بیان کرد: در جلسه امروز بحث ابلاغ این دستور مطرح شد که بر این اساس، دستگاههای دولتی موظف به ارائه طرح اولیه توسط شرکتهای مجری و مشاور هستند، این تکلیف باید در اولویت ادارات قرار گیرد و منابع مالی آن نیز در قالب اعتبارات موجود تامین خواهد شد.
غلامپور توضیح داد: در جلسه ویدیوکنفرانسی که با مرکز داشتیم، کسری انرژی که کشور با آن مواجه است، میتواند چالشهای بزرگی را برای بنگاههای اقتصادی و صنعتی ایجاد کند، از این رو، اجرای طرح پنل خورشیدی برای تمام دستگاهها ضروری است، چرا که میتواند بخشی از این فشار را کاهش دهد.
وی تاکید کرد: توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، از جمله پنلهای خورشیدی، یک تکلیف ملی است که تمام دستگاهها باید در اولویت کاری خود قرار دهند، اعتباراتی که به ادارات کل اختصاص داده میشود، باید در این راستا هزینه شود.
غلامپور ابراز امیدواری کرد که با اجرای این پروژهها، بخشی از مشکل ناترازی انرژی حل شود و فشار بر شبکه برق در روزهای پیک مصرف کاهش یابد.
ضرورت کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق در ساعات اداری بروجرد
مدیر امور توزیع برق بروجرد گفت: با افزایش بیسابقه مصرف برق در کشور و ادامه ناترازی انرژی، تمامی ادارات و بانکهای شهرستان بروجرد موظف به کاهش ۳۰ درصدی مصرف در ساعات اداری و ۶۰ درصدی در ساعات غیراداری شدند و همچنین طرحهای کنترل مصرف، تجهیز شبکه به کنتورهای هوشمند و توسعه پنلهای خورشیدی در این شهرستان در حال اجرا است.
محمد علی خسروی با اشاره به چالشهای جدی ناترازی انرژی و کمبود منابع برق گفت: به دلیل کاهش ۴۵ درصدی بارندگیها و افت شدید آب پشت سدها، امسال با کسری ۱۰ هزار مگاوات انرژی مواجه هستیم، این عدد نشاندهنده شرایط بسیار حساس است، بهویژه اینکه اکنون مصرف برق کشور نسبت به سال گذشته رشدی ۳۰ درصدی داشته که بیسابقه است.
وی افزود: نیروگاههای حرارتی کشور در حال تعمیرات دورهای هستند و در یک ماه آینده حدود ۱۲ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهد شد، با این حال، برای مدیریت مصرف، تصمیمات جدی اتخاذ شده است.
خسروی تاکید کرد: همچنین در بخش خانگی و تجاری، مشترکان به سیستم کنترل هوشمند متصل شدهاند و طرحهایی برای کاهش مصرف اجرایی شده است.
وی ادامه داد: الگوی مصرف فعلی برای مشترکان خانگی ۳۰۰ کیلووات ساعت است، اما در صورت مصرف بیش از ۲.۵ برابر الگو، اقدامات کنترلی اجرا خواهد شد، تیمهای نظارتی برای کنترل مراکز تجاری که از روشنایی غیرضروری استفاده میکنند نیز فعالیت خود را آغاز کردهاند و با موارد تخلف برخورد خواهد شد.
کنترل مصرف در بخشهای صنعتی و کشاورزی
خسروی در خصوص برنامه های کنترل مصرف در بخش های مختلف مانند کشاورزی و صنعتی گفت: کنتورهای این بخش نیز به صورت کامل هوشمند خواهند شد، همچنین تمام واحدهای صنعتی چه در داخل شهرک های صنعتی و چه خارج از شهرک های صنعتی باید یک روز در هفته (برای مثال دوشنبه یا سهشنبه) تنها ۱۰ درصد از مصرف برق خود را استفاده کنند.
وی افزود: در بخش کشاورزی، چاههای آب به مدت پنج ساعت در شبانهروز مجاز به استفاده از برق نیستند و این الزام برای مدیریت مصرف برق در ساعات اوج مصرف اتخاذ شده است.
مدیر امور توزیع برق بروجرد با اشاره به اقدامات موثر برخورد با مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز گفت: این مراکز تاثیر بسیاری بر افزایش مصرف برق دارند و ما با همکاری دستگاههای مرتبط، فرآیند مستمر شناسایی و جمعآوری این مراکز را در دستور کار داریم.
خسروی درباره طرحهای سرمایهگذاری در حوزه انرژی تجدیدپذیر بیان کرد: در شهرستان بروجرد، پنج سرمایهگذار برای احداث نیروگاههای خورشیدی اعلام آمادگی کردهاند و زمینهای مورد نیاز این طرحها در ناحیه ۲ برق تعیین می شود و پیگیریهای لازم برای اجرای پروژهها در حال انجام است.
وی اظهار کرد: این طرحها میتوانند به کاهش مشکل ناترازی انرژی کمک شایانی کنند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با اجرای این اقدامات و همکاری مشترکان، بتوان تابستان پیش رو را با مدیریت بهتر مصرف و کاهش فشار بر شبکه برق سپری کرد.